بهگزارش مشرق، مرداد ۱۴۰۰ درحالی آغاز شده که تمامی شاخصهای کرونایی حکایت از نگرانیهای تازه زیر سایه ویروس جهش یافته دلتا میدهند و نشانههای کاملاً روشنی از شرایط آینده در بسیاری از مراکز استانها دیده میشود که باید از همین امروز برای مقابله جدی با شرایط آمادگی داشته باشیم.
کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به مشکلات چند هفته قبل واکسیناسیون و البته کاهش توجه هموطنان به پروتکلهای بهداشتی معتقدند فعالیت گسترده ویروس دلتا باعث شده تا از اواسط هفته قبل یکباره حجم مراجعههای بیماران به مراکز درمانی گسترش چشمگیری داشته باشد که بعضاً با کمبود امکانات موجه شدهباشیم.
این گروه تاکید دارند اتفاق شکل گرفته میتواند نهایتاً به کاهش قابلیت ارایه خدمات در مراکز درمانی منجر شود و کادر درمان برای ارایه خدمات مناسب مجبور تصمیمهای سخت در دوره خدمت خود باشند به همین دلیل بهترین راهکار برای جلوگیری از بروز این اتفاق که البته اکنون در آستانه آن قرار داریم، حفظ فاصلهگذاری اجتماعی و قطع زنجیره افزایش بیماران است.
تزریق رمدسیور سرپایی به مراجعهکنندگان
کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به اظهارات اخیر معاون اجرایی بیمارستان فیروز آبادی میگویند: اطلاعات و آمارهایی که این مقام مسئول در بیمارستان یاد شده ارایه کرده واقعیت تلخ کرونا در جامعه است که باید برای آنها آماده باشیم، چون حجم مراجعهها نسبت به گذشته در بسیاری از مراکز درمانی حداقل ۲ برابر شده و در این مرکز ظاهرا ۵ برابر شده که میتوان براساس آن سایر مناطق را هم برآورد کرد.
این گروه معتقدند در کلانشهرها و البته مناطق گردشگرپذیر این روند بسیار بیشتر و پیچیدهتر مشهود است که این مناطق را میتوان به کانونهای جدید بحرانی در سراسر کشور بهخصوص در یک هفته آینده شناخت و اگر برای آنها برنامه نداشته باشیم قطعاً با چالشی جدی روبرو خواهیم شد که در دوره همهگیری کرونا از ابتدا تا امروز منحصر به فرد خواهد بود.
این کارشناسان تاکید دارند گسترش ورود بیماران به مراکز درمانی در برخی نقاط آنچنان بالا خواهد رفت که کمبود فضای بیمارستانی برای ارایه خدمات به آنها منجر به ارایه خدمات سرپایی و بازگشت این بیماران به منازل برای ادامه درمان میشود و شاهد مثال آن هم تزریق رمدسیور در مرکز درمانی فیروزآبادی شهر ری است و احتمالاً این روند در بسیاری از مراکز درمانی اجرایی میشود.
به گفته این کارشناسان روند یاد شده به نوعی باعث بروز مشکلات دو چندان است به این دلیل که بسیاری از بیماران بدون رعایت اصول قرنطینه خود به عامل انتقال ویروس در سایر بخشها میشوند و نکته اینجاست که میدانیم قدرت سرایت دلتا بسیار بالاست و براساس آمارها هر یک فرد ناقل حداقل ۸ نفر را آلوده میکند.
استان همدان
کتر محمد طاهری، اظهار داشت: در شبانه روز گذشته ۲۸۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی شده است.
وی افزود: تاکنون تعداد موارد ابتلا به بیماری کرونا در همدان در بخش بستری ۱۹ هزار و ۴۰۲ مورد و در بخش سرپایی ۴۸ هزار و ۸۱۸ مورد گزارش شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: متأسفانه تعداد موارد فوت با ۵ مورد جدید به عدد ۲ هزار و ۳۱۶ مورد افزایش یافته است.
روند واکسیناسیون کرونا در گروههای هدف با سرعت زیادی در حال انجام است و روزانه بیش از ۷ هزار نفر در استان علیه این ویروس واکسینه میشوند این درحالی است که موج پنجم کرونا در استان آغاز شده و وضعیت ۵ شهرستان به حالت قرمز تبدیل شده است و برهمین اساس محدودیتهای جدید کرونایی در مناطق قرمز آغاز شده و تا حداقل تا دو هفته آینده ادامه دارد.
استان سمنان
نوید دانایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: بررسی آماری آخرین وضع بیماری کرونا در استان سمنان از دو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان و شاهرود، نشان میدهد که تا روز یکم مردادماه امسال، ۴۴ هزار و ۹۱۷ مورد قطعی ابتلا به ویروس کرونا در استان سمنان شناسایی شده است.
وی افزود: از این تعداد، تاکنون ۱۱ هزار و ۸۱۷ نفر از بیماران با تلاش کادر بهداشت و درمان در سراسر استان سمنان بهبود یافتهاند و متأسفانه، یک هزار و ۱۶۰ نفر نیز قربانی کرونا شدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: بر این اساس، در آخرین آمار ارائهشده قبل از یکم مردادماه در استان سمنان، ۱۸۶ مورد قطعی ابتلا به بیماری کرونا شناسایی شده است.
دانایی خاطرنشان کرد: هماکنون ۳۷۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در بیمارستانهای استان سمنان بستری هستند و شمار قربانیان کرونا در آمارهای منتهی به یکم مردادماه در استان سمنان، دو نفر اعلام شده است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر شهرستان های سمنان، شاهرود، گرمسار، دامغان، مهدیشهر و میامی در وضعیت قرمز و شهرستان های سرخه و آرادان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
استان کرمان
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستانهای استان کرمان ۹۳۸ مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۴۹۷ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۹۷ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۹۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۶۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۸۸ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۳۹ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۲۷ هزار و ۱۸۹ مورد رسیده است.
وی به فوت ۱۲ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۳ هزار و ۳۸۷ نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۲۲۶ هزار و ۳۵۴ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۷۹ هزار و ۲۰۶ مورد است.
استان ایلام
محمد کریمیان، اظهار داشت: با ثبت ۱۸۲ مورد جدید مبتلا به کرونا ویروس، شمار مبتلایان به این بیمای در استان به ۴۰ هزار و ۵۹۶ نفر رسید.
وی تاکید کرد: میزان شیوع کرونا در استان افزایش یافته است و انتظار میرود آحاد مختلف مردم ضمن جدی گرفتن خطر ابتلا به کرونا، پروتکلهای بهداشتی و فاصلههای اجتماعی را رعایت و در مکانهای شلوغ و پرتردد خودداری کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با اشاره به اینکه در ۲۴ ساعت گذشته یک مورد فوتی ناشی از کرونا ویروس در استان ثبت شد افزود: مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تا این لحظه ۸۱۶ نفر میباشد.
کریمیان به افزایش تعداد شهرستانهای قرمز در ایلام اشاره و خاطرنشان کرد: شهرستانهای ایلام، آبدانان، دره شهر، بدره، مهران و چوار در وضعیت قرمز، شهرستان دهلران در وضعیت نارنجی شهرستانهای ایوان، چرداول، سیروان، ملکشاهی و هلیلان نیز در وضعیت زرد قرار دارند.
وی همچنین از بستری ۲۷ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان خبرداد و گفتک مجموع بیماران بستری کرونا در استان ۱۶۸ نفر میباشد.